سازمان ملی مددکاری اجتماعی ایران “قسمت چهارم”

سازمان ملی مددکاری اجتماعی ایران: همانگونه که سازمان حفاظت از محیط زیست بر عملکرد وزراتخانه ها و پیامدهای زیست – محیطی، اقدامات و تصمیماتِ در بخش های دولتی و غیر دولتی نظارت و حکمیت دارد، سازمان ملی مددکاری اجتماعی نیز میتواند بر پیامدهای اجتماعی اقدامات و فعالیت های دستگاههای مختلف در بخش های صنعت، کشاورزی، خدمات و آموزش از جایگاه نظارتی و هدایتی برخوردار باشد.

سازمان ملی مددکاری اجتماعی ایران میتواند مرکز تولید و تحلیل داده های اجتماعی و قرارگاه ستادی و عملیاتی در مسائل و آسیب های اجتماعی در حوزه های مختلف (اعتیاد، طلاق، کودکان، آسیب های نوپدید، بهداشت و درمان، معلولیت و اختلالات و …) باشد. سازمان ملی مددکاری اجتماعی همچنین میتواند نسبت به استانداردسازی برنامه های پیشگیری، مداخلاتی و توانمندسازی اقدام نماید و محل مطالعه، طراحی و تدوین پروژه های مختلف اجتماعی، پایش و نظارت تخصصی در اجرای آنها باشد، این سازمان همچنین میتواند محل تجمیع و تهیه آمار و گزارشات تخصصی و ارزیابی عملکرد سازمانهای دولتی و غیر دولتی در حوزه سلامت، امداد و حمایت اجتماعی بشمار آید.

برخورداری از شبکه ای گسترده و متخصص در سطح کشور تحت عنوان کلینیک های مددکاری اجتماعی آنهم با ساختار غیر دولتی، با صلاحیت های حرفه ای لازم و مشخص میتواند ابعاد جدیدی در عملکرد کلینیک های مددکاری اجتماعی بعنوان پیشتازان ارتقای سلامت لحاظ و تعریف نماید.

همچنان که کلینیک های مددکاری اجتماعی با تخصص و کسوتِ قابل توجه و شناخته شده در زمینه آسیب های اجتماعی، بازوی اجرایی و مشورتی خاصی برای این سازمان پیشنهادی به شمار می آیند.

سلامت اجتماعی همانگونه که از نامش پیداست یک مسأله اجتماعی است. هر کسی در هرجایی به هر شکلی که میتواند بایستی در این خصوص قدمی بردارد و ساماندهی این تلاش جمعی خود نیز اقدامی فرابخشی است.

لذا شایسته است تمامی دستگاهها بر پیامد و تبعات سیاست گزاری ها و عملکرد خویش در حوزه های اجتماعی دقت نظری بیشتر از گذشته لحاظ فرمایند و چنانچه لازم دیده شود برای تحقق این امر خطیر چه بسا تأسیس فراگیر (معاونت های اجتماعی) هم ضرورت یابد.

ما امیدواریم با استعانت از خداوند منان و با تأسیس سازمان ملی مددکاری اجتماعی جمهوری اسلامی ایران شاهد هم افزایی و انسجام بیش از پیش در عملکرد معاونت ها، کمیته ها و کارگروههای تخصصی پراکنده و فعال در زمینه امداد و آسیب های اجتماعی باشیم.
که این تفرق و پراکندگی خود منشاء آسیب است.
سازمان ملی مددکاری جمهوری اسلامی میتواند بعنوان مقام عالیِ نظارتی و گزارشخواه، در حوزه ی مسائل اجتماعی دارای جایگاه باشد، هم چنین علاوه بر مقام گزارش خواهی در بسترسازی و ایجاد هماهنگی های فرابخشی، هدایت منابع و رفع موانع نیز بعنوان مرجع عالی انشاا… میتواند منشاء خیر و برکت باشد.

دکتر محمدرضا مقدسی | مدرس و پژوهشگر تاب آوری
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا